luni, februarie 25, 2008

icoane


Tocmai ce am aflat( de la pacutz care urmareste stirile) ca s-a hotarat ca icoanele din scoli sa fie scoase pentru evitarea discriminarii(pwlii). Problema e veche, asemenea predarii religiei, optionala sau nu.
Ma intreb si eu... de ce? Sau mai bine formulat... ii foloseste cuiva? Nu, in mod cert. Pe copiii musulmani n-are de ce sa-i deranjeze, pot privi icoana ca pe un tablou oarecare, asemenea copiilor agnostici/atei. Si nici nu cred ca exista argumente ca "dumnezeul meu e mai tare decat al tau ca e pe perete"; sau vederea lu` iisus sa genereze intrebari existentiale capabile sa zdruncine credinta si invataturile primite din familie.

Bine, in esenta nu prea exista nici un motiv bun pentru care icoanele ar fi pe pereti. Esti credincios, n-ai decat sa-ti faci altar acasa, sa porti in portofel cate vrei, si, daca insisti, sa-ti pui si pe banca.

Eu as propune mai degraba reanalizarea numarului de ore pe saptamana, a importantei materiilor (atat in general, cat si pentru fiecare individ in parte), semnalarea faptului ca e complet anormal, nesanatos si depasit totodata sa stai 7 ore/zi pe un scaun de lemn, cu nasu-ntr-un caiet, in timp ce un om aparent competent dicteaza in nestire ceva ce pare ca a memorat cu o seara in urma.

Eh...dar pana vom ajunge la anomaliile demne de luat in considerare, vom invata in continuare educatie antreprenoriala sau logica, dar in clase fara icoane pe pereti, imbracati in uniforma cu cravata cu steagul romaniei(reminiscente ale comunismului) si asteptand pauza cand cel mai norocos dintre elevi va fi dj si va apasa pe butonul care porneste muzica celor de la pro-fm in boxele din toata scoala....
 

Turtle Blues Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino